top of page

Karin Calis

Geboren en getogen in Laren  op 4-7-1960

Ik schilder sinds 2017 en ben autodidact. 


Als kind heb ik veel getekend,  maar in de puberteit werden andere dingen belangrijker, vooral handbal. Was wel altijd geïnteresseerd in kunst. Heb ooit wel naar de rietveld academie gewild, maar daar is niks van gekomen.

Op latere leeftijd 52, kwam ik bij kunstenaars over de vloer en begon mijn interesse te groeien en heb ik bij Marjolein Schiffers 2 cursussen gevolgd.  Het grootste obstakel was durven en los laten. Toen ik dat begon te leren ben ik thuis verder gaan kijken wat ik leuk vond. Eerst begonnen met boeddha's schilderen, dat fascineerde mij in eerste instantie. Ik voelde meteen dat ik iets met primaire kleuren heb, en daar erg blij van wordt.  

Die kleuren kwam ik tegen in Afrikaanse kunst. Vooral de kleuren en de kracht die Afrikaanse vrouwen uitstralen pakte mij.  De ommekeer kwam toen ik langs een larens huisje reed wat gesloopt werd, en dat ging mij aan het hart. Ik dacht ik ga de larense woningen vastleggen voor het historisch besef van de echte en nieuwe laarders maar dan in mijn stijl  intussen is dat voor een ieder heel herkenbaar.  

Het leuke van mijn schilderijtjes vind ik dat het voor een ieder heel herkenbaar is, en een ieder zijn eigen verhaal hier bij heeft. Ik plaats alles op Facebook zodat een ieder ook zijn verhaal hierbij kan schrijven, en het schilderij gaat leven. Ik heb een speciale Facebookpagina geopend daarvoor, en heet "ONS LAREN"  . Ook niet laarders zijn natuurlijk welkom,  als ze de stijl en kleuren mooi vinden. 

bottom of page